Reklamlarım - My Ads_1 :)

31 Mayıs 2011 Salı

MOZILLA FIREFOX 4 WEB TARAYICISI İÇİN PRATİK VIDEO İNDİRME İŞLEMİ

Sizler de benim gibi youtube ve benzeri sitelerde ve içeriğinde video barındıran sayfalarda izlemiş olup beğendiğiniz videoları bilgisayarınıza sorunsuz bir şekilde indirmek istiyorsanız, bu yazıdaki çözüm tam sizlere göre. Biliyorsunuz Firefox 3 tarayıcısında izlemiş olduğunuz bir videoya herhangi bir programa ihtiyaç duymadan Firefox'un Cache klasöründen ufak bir araştırma ile erişebiliyordunuz; fakat bu, Firefox 4 için o kadar kolay değil artık. Yeni Mozilla Firefox'ta cache klasörüne inmiş olan içerik 16 ayrı alt klasöre bölünmüş durumda. Önceden alt klasörler mevcut değilken geliştiriciler bu sıkıntılı yeniliği Firefox 4'e monte etmişler. 
 Yaptığım ufak çaplı araştırmada video içeriğini indirebileceğim Cache Viewer tarzı bir program olup olmadığına baktım; fakat etkili bir yazılım bulamadım. Onun yerine Firefox Eklentileri'nden (Add-on) Video Downlad Helper adlı olanının işime yarayabileceğini gördüm. Bu bir cache viewer programı değil; ama bulunduğunuz sayfadaki videoyu bilgisayarınızın harddiskine kolayca indirmenize olanak sağlıyor. Sözü uzatmadan programa buradan ulaşabilirsiniz. Umarım işinize yarar.

Not: Bildiğiniz daha iyi bir yöntem veya yazılım varsa yorum yazıp ilgili arkadaşlara yardımcı olabilirsiniz.

In English: Click here to add this useful add-on to your Firefox 4 Browser in order to download the videos which are embedded in web pages you visited. You can use it for YouTube videos and other web pages including videos. If you know a better way then you can tell us by commenting this post.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder