For English, please look at below.
Dünya'nın koşulları (sıcaklık, basınç, gaz dağılımı, vs) uçsuz bucaksız evrenimizde yaşamımıza uygun bir ortam sağladığından bizim için normal sayılan koşullardır; fakat evrenimizde varolması mümkün olan ve henüz farkında olmadığımız Dünyadışı varlıklar, bizim normal diye nitelendirdiğimiz koşullarda yaşamlarını sürdüremeyebiliyor olabilirler. Örneğin Güneş Sistemi dışında bizimkinden çok daha büyük bir yıldızın etrafında 3 yılda bir yörüngesini tamamlayan, 3 yıllık ortalama sıcaklıklığı 60 derece Celcius olan, 2 atm basınçlık % 60 karbondioksit, % 10 oksijen ve % 30 helyumdan oluşan bir atmosfere sahip olan bir X gezegeni mevcut olabilir ve bu gezegen üzerinde birkaç yaşam türü bulunabilir. Bu X gezegeninin sahip olduğu koşullar insan ırkı için ölümcül olabilecekken gezegenin kendi yaşam türü için normal sayılabilir. Demek istediğim şu ki, evrenin farklı yerlerinde farklı ekstrem koşullar hüküm sürüyor ve ekstrem olarak tanımladığımız koşullar insan ırkı için ölümcül iken başka bir ırk için yaşanabilir olabilir. Bu ekstrem koşullara örnek olabilecek bir gezegenin varlığı Avustralyalı bilim adamları tarafından bulundu:
Avustralyalı bilim adamları, süper yoğun elmastan oluştuğuna inandıkları bir gezegen bulduklarını söylediler. Dört bin ışık yılı uzaklıktaki bu gezegen, dış katmanlarını kaybetmiş dev bir yıldızın kalıntıları olabilir. Gökbilimciler, Serpens yani Yılan Takım Yıldızı'ndaki bu küçük gezegeni telsiz teleskop yardımıyla keşfettiklerini belirtiyor. Bugüne dek bulunan tüm gezegenlerden daha yoğun bir malzemeden oluştuğu bildiriliyor. Güneş Sistemi'nin en büyük gezegeni Jüpiter'den daha küçük olmasına rağmen, kütlesi daha büyük. Bu da bilim adamlarının "muazzam" diye tanımladığı yoğunluğuna bağlanıyor. Gezegenin karbondan oluşan çekirdeğinin yüksek basınç altında kalarak elmasa dönüştüğü tahmin ediliyor. Bu gezegen her iki saatte bir, mini bir "nötron yıldızın" etrafında dönüyor. Avustralyalı bilim adamları nötron yıldızın da yeni bir keşif olduğunu vurguluyor. Elmas gezegenin yakından neye benzediği ise şimdilik galaksinin sırlarından biri. Onu uzayda parıl parıl parlayan bir kütle olarak hayal etmek her ne kadar çekiciyse de, bilim adamları bunun böyle olmadığı görüşünde.
In English: Astronomers have spotted an exotic planet that seems to be made of diamond racing around a tiny star in our galactic backyard. The new planet is far denser than any other known so far and consists largely of carbon. Because it is so dense, scientists calculate the carbon must be crystalline, so a large part of this strange world will effectively be diamond. The measurements suggest the planet, which orbits its star every two hours and 10 minutes, has slightly more mass than Jupiter but is 20 times as dense. In addition to carbon, the new planet is also likely to contain oxygen, which may be more prevalent at the surface and is probably increasingly rare toward the carbon-rich center. Its high density suggests the lighter elements of hydrogen and helium, which are the main constituents of gas giants like Jupiter, are not present.
Just what this weird diamond world is actually like close up, however, is a mystery. "In terms of what it would look like, I don't know I could even speculate," said Ben Stappers of the University of Manchester. "I don't imagine that a picture of a very shiny object is what we're looking at here."